Läänemere kunstisadam ankurdatakse jõepõhja

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstisadama arhitektuurivõistluse võidutöö.
Kunstisadama arhitektuurivõistluse võidutöö. Foto: Arhitektuuribüroo WXCA

Mark Soosaare idee rajada kesklinna Pärnu jõe vasakkaldale Läänemere kunstisadam sai riigilt ja Pärnu linnavalitsuselt 130 000 eurot, et valmistada ette projekteerimise hange ja taotlus ettevõtluse arendamise sihtasutusele (EAS).

EASi kaudu loodetakse saada rahvusvahelise kunstisadama Pärnusse rajamise ideele Euroopa kaasrahastus, mis võib küündida 85 protsendini projekti ja ehituse maksumusest.

Läänemere kunstisadama muudab rahvusvaheliseks see, kui plaaniga liituvad Läänemere-äärsed riigid, mis võtavad kunstipaviljonide ehituskuludest osa enda kanda. Esmajoones loodab kunstisadama rajamise käilakuju Mark Soosaar nõusse saada Eestile lähemate maade valitsused, kunsti- ja kultuuriringkonnad. Ideed on enim propageeritud Lätis, Leedus, Poolas, Soomes koos autonoomse Ahvenamaaga ja Rootsis. Eestis on kunstisadamale poolehoidu avaldanud nii kultuuriministeerium kui Pärnu linnavõim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles