Pärnu piltnik tegi kauni fotoseeria Lihula mõisas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula mõisa härrastemaja valmis 1840. aastal, seal on muuseum ja hoonet kasutab kogukond paljudeks ettevõtmisteks.
Lihula mõisa härrastemaja valmis 1840. aastal, seal on muuseum ja hoonet kasutab kogukond paljudeks ettevõtmisteks. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees/

Lihula mõisas pildistas Pärnu fotograaf ja Pai Stuudio omanik Marjaana Vaher ajakirja Pere ja Kodu lastemoe seeria, mis avaldati trükise veebruarinumbris.

Pilte näeb Lihula Teataja kodulehelt.

Lihula Teataja veebileht vahendab mõisa juhataja Maarja Jõevee juttu, mille järgi pöördus Pärnu fotograaf tema poole palvega kasutada ajakirja moesarja pildistamiseks just selle mõisa härrastemaja, mida oli talle soovitanud lapsepõlvesõbranna.  

„Kuna teema oli vabariigi aastapäev, tahtsin teha midagi pidulikumat,” rääkis Vaher, kes vaimustus pildistamiskohast. „Mõis on hästi vana, räsitud, oma aja ja looga. See ei ole tehtud tänapäevaseks ja uudseks: seintelt on värv maha tulnud, põrand kulunud, värvid kihistuvad. Ühes seinas peitub mitu ajastut. Kui panna sinna kõrvale lapsed, kes ei tea sellest midagi, sümpatiseeris mulle mõte, et võiksin tulevasele põlvkonnale rohkem selgitada meie ajalugu. See oli minu võimalus teha väike ajarännak: panna mürgeldavad lapsed oma diskopallide ja natuke modernsemate riietega sinna veidi räsitud glamuuri.”

Modellideks valis fotograaf lapsed, kellest enamik on Pärnust. Väikesed modellid esitlevad eri firmade rõivaid.

Varem on Vaher jäädvustanud kahel korral laste moekollektsiooni Hanila vallas Vatla mõisas, kus on valminud tema kaks fotoseeriat, millest üks jõudis välisturule. Selle võtsid kajastamiseks üle välismaised lastemoe blogid.

„Vatlas pildistasime paruni magamistoas, mis oli vanaaegne ja hästi spetsiifiliselt tehtud huvitava seinaga,” mainis Vaher, kes tahab sellesse mõisa taas pildistama minna.

Lihula ja Hanila jäävad koos Koonga ja Varbla vallaga uude, Lääneranna valda Pärnu maakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles