Pärnumaalased on Eesti ühed innukamad sõnumisaatjad

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnumi saatmine mobiiltelefoniga. Foto on illustreeriv.
Sõnumi saatmine mobiiltelefoniga. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik.

Kliendistatistika järgi on pärnumaalased Eestis ühed aktiivsemad sõnumisaatjad. Mullu kasutas Pärnumaa elanik keskmiselt 43,39 gigabaiti internetti, rääkis mobiiltelefoniga ligemale 35 tundi ja saatis 239 SMSi. 

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnutsi on pärnumaalased riigi ühed agaramad sõnumisaatjad, kuid pigem tagasihoidlikud internetikasutajad ja helistajad. 

"Pärnumaa aktiivseim mobiiltelefoniga helistaja oli naine, kes eelmisel aastal rääkis kuus telefoniga 103 tundi ehk üle kolme tunni päevas. Agaraim sõnumisaatja oli naisterahvas, kes saatis päevas keskmiselt 55 SMSi," ütles Aron.

Aroni teatel läks mullune üle-eestiline helistamise rekord Tartumaale, sealne aktiivseim helistaja rääkis kuus keskmiselt 130 tundi ehk üle nelja tunni päevas. "Sõnumisaatjate seas oli esikohal Lääne-Virumaa nobenäpp, küll vähenes päevas saadetavate SMSide hulk 373-lt 202ni," lisas ta.

"Kõige tagasihoidlikumate tulemustega paistavad silma hiidlased ja saarlased. Seevastu on hiidlased Eestis aktiivseimad mobiilse interneti kasutajad, keskmiselt tarbis hiidlane mullu 64,5 gigabaiti netti," märkis Aron." märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles