Mark Soosaar kirjutas esimese artikli mutipojast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu uue kunsti muuseumi trepil jäi ajakirjanduslikku 60 aasta juubelit tähistav Mark Soosaar pildile kunagise klassijuhataja Evi Kõrrega, kes mäletab "Mutipoja" lugu värvikalt.
Pärnu uue kunsti muuseumi trepil jäi ajakirjanduslikku 60 aasta juubelit tähistav Mark Soosaar pildile kunagise klassijuhataja Evi Kõrrega, kes mäletab "Mutipoja" lugu värvikalt. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ajaleht Säde avaldas 60 aastat tagasi 13. veebruaril kirjutise "Mutipoeg", mille saatis toimetusele Pärnu Koidula kooli neljanda klassi õpilane Mark Soosaar, kes arvab seda kuupäeva oma ajakirjandusliku karjääri alguseks.

Kaastöös kirjeldab kümneaastane poiss, kuidas ta õhtul koolist koju tulles leidis mutipoja, viis selle taskus koju, pani ta suurde mullakasti, aga loomake pääses välja ja tegutses õues tammejuurte vahel.

"Kui artikkel oli ilmunud, käskis õpetaja Evi Tarkpea, nüüd Kõrre, tulla mul klassi ette ja kirjutis ette lugeda. Mul oli nii piinlik, et pugesin pingi alla, siis jooksin klassist välja ja sõitsin bussiga koju. Elasime siis Valgerannas," rääkis Soosaar, kui piinlik oli tal maapoisina oma kirjutise avaldamise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles