Teatrikinos linastub auhinnatud psühhodraama

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres ja Katrin Maimik läinud suvel filmivõtetel Lindil.
Andres ja Katrin Maimik läinud suvel filmivõtetel Lindil. Foto: TANEL PIHELGAS/

Andres ja Katrin Maimiku valikul linastub teisipäeval Endla Teatrikinos Cannes’i filmifestivalil eriauhinnaga pärjatud publiku ja kriitikute lemmikfilm ja Kuldgloobuse parima võõrkeelse filmi nominent "Vääramatu jõud".

Rootsi režissööri Ruben Östlundi paheliselt naljakas psühhodraama räägib loo Rootsi noorest kodanlikust mudelperekonnast: kenast ärimehest Tomasest, tema siresäärsest abikaasast Ebbast ja nende kahest täiuslikult blondist lapsest.

Pere naudib Prantsuse Alpide suusakuurortis talvepuhkust: päike sillerdab lumel, mäenõlvad pakuvad hingematvat vaadet ja elu on ilus. Ootamatu lumelaviin keerab kõik pea peale. Laviini lähenedes jooksevad turistid kahte lehte, Ebba haarab samal ajal lapsed oma embusse ja hüüab abikaasat appi.

Tomas seevastu on juba haaranud oma iPhone’i ja kindad ja pagenud koos teistega, jättes enda lähedased saatuse hoolde.

Kuigi looduskatastroof jääb seekord tulemata, lööb Tomase käitumine perekonna alustaladesse nähtavad mõrad ja õhku paiskub trobikond küsimusi.

Östlund žongleerib sujuvalt musta huumoriga vürtsitatud süžee ja lüüriliste visuaalidega. Tulemuseks psühholoogiliselt pingeline vaatemäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles