Ministri plaan: maanteeamet ja kaitseväe spordikeskus kolitakse Pärnu

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Mihhail Korbi plaani järgi viiakse Tallinnast mujale Eesti linnadesse 25 riigiasutust. Uusi töökohti peaks tekkima nii Pärnusse, Tartusse, Jõhvi, Haapsallu, Paidesse, Jõgevale, Valka, Viljandisse, Võrru jne.
Riigihalduse minister Mihhail Korbi plaani järgi viiakse Tallinnast mujale Eesti linnadesse 25 riigiasutust. Uusi töökohti peaks tekkima nii Pärnusse, Tartusse, Jõhvi, Haapsallu, Paidesse, Jõgevale, Valka, Viljandisse, Võrru jne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Mitmekümne riigiasutuse tulevane asukoht on kaalukausil. Riigihalduse minister Mihhail Korb on valitsusele pakkunud oma visiooni, millised asutused ja kui suures mahus võiks riik pealinnast välja viia. Missugused asutused välja sõelutakse, selgub lähinädalatel, mil teised ministrid kolleegi kavale oma ettepanekutega vastavad.

Valitsus on Keskerakonda kuuluva Korbi esialgset plaani kiivalt varjanud, sest kuni asjad pole selged, ei soovita üheski asutuses paanikat tekitada. Seepärast on dokumendil peal ka märge «asutusesiseseks kasutamiseks». Seetõttu avaldab Postimees plaani ilma rahandusministeeriumi kommentaarideta – ametnikud ei saa kommenteerida dokumendi sisu, mida pole avalikustatud.

Korbi plaani järgi tuleks pealinnast mujale viia 25 riigiasutust. Mõni nädal tagasi Postimehele antud usutluses ütles riigihalduse minister, et tema idee järgi kolivad ametid Tallinnast välja täies koosseisus. «Kui asutus Tallinnast välja viia, siis ikka tervikuna. Kahe koha vahel pendeldamine tekitaks palju dubleerimist,» sõnas Korb toona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles