Vabaerakondlased uurivad Rataselt Sauga Pärnuga liitmata jätmise kohta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni saadikud märgivad peaminister Jüri Ratasele esitatud haldusreformi puudutavas arupärimises, et Pärnu linnas on tulevikus küll sood ja rabad ja küsivad, mis Pärnuga ei liideta selle eeslinna Saugat. Arhiivifoto.
Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni saadikud märgivad peaminister Jüri Ratasele esitatud haldusreformi puudutavas arupärimises, et Pärnu linnas on tulevikus küll sood ja rabad ja küsivad, mis Pärnuga ei liideta selle eeslinna Saugat. Arhiivifoto. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees/

Riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni liikmed märgivad peaminister Jüri Ratasele esitatud haldusreformi puudutavas arupärimises, et Pärnu linnas on tulevikus küll sood ja rabad, ja küsivad, mis Pärnuga ei liideta selle eeslinna Saugat.

"Uuelt Eesti halduspiiride kaardilt paistab ebaloogiliste piiride rohkusega silma Pärnu, kus linna koosseisu tulevad suured põllumajanduslikud alad Audrus ja Paikusel, sundliidetakse Tõstamaa, ent omavalitsusest jääb välja praegune tegelik eeslinn Sauga," ütles fraktsiooni esimees Andres Herkel pressiesindaja vahendusel.

Praeguse Sauga valla Sauga alevik, Tammiste ja Eametsa küla ning Tahkuranna valla Reiu ja Mereküla on Herkeli sõnutsi linnaga kokku kasvanud, sealse tiheasutusala elanikud käivad tööl või koolis linnas ja tarbivad avalikke teenuseid linnas. Samuti on nende asumite Pärnuga (mitte Toriga) liitumise mõistlikkusele osutanud ühinemiskonsultandid. Tahkuranna vallas on Pärnuga piirnevate külade elanikud esitanud umbes 350 allkirja palvega liituda Pärnuga, Sauga külades on sellele tugev toetus, kuid Tahkuranna ja Sauga volikogu on elanike palvel küsitlust korraldamast keeldunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles