Muusikakooli õpilased osalesid noorte tšellistide festivalil

, Pärnu muusikakooli projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albert Press, õpetaja Heli Sommer ja kontsertmeister Maarja Talts.
Albert Press, õpetaja Heli Sommer ja kontsertmeister Maarja Talts. Foto: Erakogu

Pärnu muusikakooli tšelloõpilased osalesid Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis Eesti noorte tšellistide festivalil.

Juba 16. korda aset leidnud suurel kontserdipäeval esines 127 õpilast kõikjalt Eestist, neist 19 Pärnu muusikakoolist. Nendega kaasas olid tšelloõpetajad Irina Matveus ja Heli Sommer ning kontsertmeistrid Maarja Talts ja Aaro Tetsmann.

Seni ainsal kõiki muusika põhi- ja keskastme koolide tšelloõpilasi ühendaval festivalil on Pärnu muusikakool osalenud igal aastal.

Richard Karro, õpetaja Irina Matveus, kontsertmeister Aaro Tetsmann.
Richard Karro, õpetaja Irina Matveus, kontsertmeister Aaro Tetsmann. Foto: Erakogu

Pärnu muusikakooli tšelloõpilased said end konkursivabas õhkkonnas, kauni lumise pargivaatega Elleri kooli Tubina saalis teise sama pilli õppijate ees parajalt proovile panna ja näitasid nii endale kui kuulajatele, et ollakse väga tublid. Samuti oli põnev jälgida ülejäänud koolide õpilaste esitusi.

Teisel päeval võtsid õpetajad Matveus ja Sommer osa tšelloõpetajate koolitusest, lektoriteks pedagoogid Mart Laas ja Reet Mets. Koolituspäeva teemad olid tšellomängu algõpetuse probleemid ja pillimängu täpsus.

Kristin Tamm, õpetaja Heli Sommer, klaveril Maarja Talts.
Kristin Tamm, õpetaja Heli Sommer, klaveril Maarja Talts. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles