Las Vegas pakkus vibulaskja Reena Pärnatile üllatusi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast võistlust sai Reena Pärnat mahti USAs ringigi vaadata.
Pärast võistlust sai Reena Pärnat mahti USAs ringigi vaadata. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel Ameerika Ühendriikides Las Vegases vibulaskmise maailmakarikavõistluste finaalturniiril võistelnud pärnakas Reena Pärnat jäi duell-laskmisele pääsust punkti kaugusele ja sai 17. koha.

Erinevalt eelmistest maailmakarika etappidest, kus duellide paarid pandi paika kvalifikatsiooni tulemuste põhjal, mängisid Las Vegase turniiril rolli kolmel varasemal etapil saavutatu.

Pärnat oli Marokos Marrakechis kolmas ja Prantsusmaal Nimes`is 17. Tais Bangkokis toimunud etapi jättis pärnakas vahele. Nii hoidis ta punktisüsteemi järgi Las Vegasesse minnes 12. asetust.

Maailmakarikavõistluste finaalturniir toimus areenil, kus muidu korraldatakse peamiselt rodeoid. Foto:
Maailmakarikavõistluste finaalturniir toimus areenil, kus muidu korraldatakse peamiselt rodeoid. Foto: Foto: World Archery

Kvalifikatsiooni algus esimeses seerias kuut tabanud ja teises noole märgist mööda lasknud Pärnatil ei õnnestunud. Ta kogus kvalifikatsioonis 548 (267+281) silma ja langes pingereas 17. kohale.

Et duell-laskmisele pääseb vaid 16 võistlejat, tuli Pärnatile üllatusena.

Kui muidu lasevad vibusportlased kogu kvalifikatsiooni samasse sihtmärki, vahetasid laskurid Las Vegase võistlusel pärast viiendat seeriat märklehti. "Kui enne lasin alumisse, siis pärast seda ülemisse," täpsustas Pärnat. "Seal lasti tõesti teistmoodi. Eks see olnud rohkem show-värk."

Foto: Erakogu

Ühel ajal maailmakarikavõistluste finaalturniiriga peeti võistlus "The Vegas Shoot", kus sportlased lasid korra veel läbi harjutuse 18 meetrilt. Tulemused liideti MK-etapi kvalifikatsioonis kogutud silmadele. Pärnat lasi lisaks 287 silma ja oli 42 võistleja hulgas 24.

Mullu novembris võitis Pärnat Marokos Marrakechis Eestile esimese poodiumikoha vibulaskmise MK-etapilt. Enne seda oli 2012. aastal Londoni olümpiamängudel võistelnud Pärnat võitnud juunioride Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali. Mullu aprillis võitis ta Siret Luige ja Laura Nurmsaluga kolmanda koha Euroopa karikaetapi võistkonnavõistluselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles