Räämakad ootavad eri põlvkondi folklooripäevale

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähtihellad on üks Rääma folklooripeol üles astuvaid ansambleid.
Tähtihellad on üks Rääma folklooripeol üles astuvaid ansambleid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval Pärnus Nooruse majas korraldatav Rääma folklooripäev on ajendatud laste ja noorte kultuuri aastast. See tähendab, et fookusesse tuuakse esinejatena nii lapsed kui nende taustajõud: vanemad ja vanavanemad, kollektiivid ja juhendajad, kes jätkavad meie kõige väiksematele traditsioonide edasiandmist.

"Soovin, et see aeg, kui eri põlvkonnad veetsid palju aega koos juttude, muusika, laulu ja tantsuga, ei ärkaks sel päeval ellu ainult paariks tunniks, vaid jätaks soojuse ja koosolemise rõõmu hinge nii suurtele kui väikestele pikaks ajaks ja poetaks pärimusepisiku igaühesse," lausus folklooripäeva korraldaja Terje Ojaste, kes on MTÜ Pärnu Aianduse ja Mesinduse Seltsi juhataja.

Tänavusel peol uuritakse üheskoos vana aja kombeid ja pärimust tänapäeva võtmes. Rahvalike tantsude, mängude ja laulude vahele vestab lugusid muinasjutuvestja Piret Päär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles