Põhja-Pärnumaal kujundatakse vappi ja lippu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane Põhja-Pärnumaa halduskeskus.
Tulevane Põhja-Pärnumaa halduskeskus. Foto: Ants Liigus

Põhja-Pärnumaa valla vapi ja lipu kujundamiseks kuulutatakse välja avalik konkurss, tingimusi hakkab arutama Vändra alevivolikogu sel neljapäeval ja vallavolikogu tuleval teisipäeval.

Mõlema volikogu istungi otsuse eelnõus viidatakse Vändra alevi, Vändra, Halinga ja Tootsi valla ühinemislepingule, mille järgi kasutatakse uue omavalitsusüksuse vapi ja lipu kujundamisel Tootsi valda sümboliseerivat mändi ning Vändra ja Halinga piirkonna iseloomuliku kujunduselemenina karu. Sümboolika põhivärv on kollane. Kujundaja peab lähtuma piirkonna ajaloolisest sidususest.

Tulevase Põhja-Pärnumaa valla sümboolikakomisjon on kaheksaliikmeline, igast liituvast omavalitsusest kaks esindajat. Nimetatud komisjon koostab avaliku konkursi tingimused ja esitab tulemused kinnitamiseks pärast oktoobrivalimisi juba Põhja-Pärnumaa vallavolikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles