Jääpurjetajad kihutavad Poolas medalikursil

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ice Optimisti klassi roolimehed valmistuvad järjekordseks sõiduks.
Ice Optimisti klassi roolimehed valmistuvad järjekordseks sõiduks. Foto: Eesti jääpurjetamise liit

Poolas Žnini järvel alanud juunioride ja noorte jääpurjetamise maailmameistrivõistlustel on avapäeva järel suuremad medalipretendendid Eesti, Poola ja Rootsi roolimehed.

Tänu peegelsiledale jääle suutsid regati organiseerijad mõlemas võistlusklassis korraldada viis sõitu. Kuni 24aastaste DN-klassis on liider tartlane Eigo Helimets, talle järgnevad Eddie Klemets Rootsist ja saarlane Kevin Grass. Pärnakas Keith Luur hoiab neljandat positsiooni, viiendal kohal asub poolakas Mikołaj Mickiewicz ja kuues on neidude parim Zuzanna Rybicka. Mullu Võrtsjärvel juunioride maailmameistri tiitli võitnud pärnakas Rasmus Maalinn on viie sõidu järel üheksas.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis juhivad regatti Saaremaa merispordi seltsi pärnakast treeneri Viktor Umbi kasvandikud. Liidrikohal on Georg Paomees, talle hingavad kuklasse eelmise aasta meister Daniel Rüütel ja Poola jääpurjetaja Cezary Sternicki. Esikuue hulka mahuvad veel Pärnu poiss Karla Luhar, poolakas Mateusz Gigielewicz ja Venemaa piiga Polina Artiuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles