Põhja-Pärnumaa volikogud valmistuvad vapi ja lipu konkursiks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Põhja-Pärnumaa valla vapi ja lipu kujundamiseks kuulutatakse välja avalik konkurss, tingimusi hakkab arutama Vändra alevivolikogu täna ja vallavolikogu tuleval teisipäeval.

Mõlema volikogu istungi otsuse eelnõus viidatakse Vändra alevi ja Vändra, Halinga ja Tootsi valla ühinemislepingule, mille järgi uue omavalitsusüksuse vapi ja lipu kujundamisel kasutatakse Tootsi valda sümboliseerivat mändi ning Vändra ja Halinga piirkonnale iseloomuliku kujunduselemendina karu. Sümboolika põhivärv on kollane ja kujundaja peab lähtuma piirkonna ajaloolisest sidususest.

Tulevase Põhja-Pärnumaa valla sümboolikakomisjon on kaheksaliikmeline, igast ühinevast omavalitsusest kaks esindajat. Esimesena nimetab oma liikmed Halinga vallavolikogu, mille istung on kesknädalal. Liituvate omavalitsuste volikogude nimetatud liikmetest moodustatud komisjon koostab avaliku konkursi tingimused ja tulemused kinnitab pärast oktoobrivalimisi juba Põhja-Pärnumaa vallavolikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles