Muinsuskaitseamet kärpis Pärnu riigimaja korruseid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine kutsekooli ühiselamu on kuuekorruseline, uus majaosa ehitatakse tänava ääres viiekorruselisena, kuid suuremas mahus.
Endine kutsekooli ühiselamu on kuuekorruseline, uus majaosa ehitatakse tänava ääres viiekorruselisena, kuid suuremas mahus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu kavatseb täna vastu võtta omaaegse kutsekooli asemele kavandatava riigimaja detailplaneeringu, muinsuskaitseameti nõudel ehitatakse riigimaja esialgu kavandatust madalam.

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) soovis algul ehitada hoonekompleksi, mis olnuks valdavalt seitsme- ja Pika ja Aia tänava nurgal kaheksakorruseline. Pargi tänava poole jääv kahekorruseline kunagine Pärnu linnakooli hoone oli kavas restaureerida ja uute hoonetega galerii abil ühendada.

Kuna kinnistu asub muinsuskaitsealal ja RKAS tahab peale riigiasutustele tööruumide leidmise osa majast välja rentida, leidis muinsuskaitseamet, et nii suuri ja kõrgeid hooneid pole kesklinna vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles