Kesklinnas suletakse kolmeks kuuks liiklus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama platsi ja Pika tänava vahele ehitatakse uus bussiterminal, mille Pika tänava poolsel küljel on linnabusside peatused. Ülejõelt tulevad bussid sõidavad bussijaamani ja keeravad ümber Pika ja Aia tänava ristmikul, kuhu rajatakse ringtee.
Bussijaama platsi ja Pika tänava vahele ehitatakse uus bussiterminal, mille Pika tänava poolsel küljel on linnabusside peatused. Ülejõelt tulevad bussid sõidavad bussijaamani ja keeravad ümber Pika ja Aia tänava ristmikul, kuhu rajatakse ringtee. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kavatseb autoliikluse bussijaama juures Pikal tänaval ning Pika ja Aia tänava ristmikul augusti keskpaigas kolmeks kuuks sulgeda, et ehitada ristmik ümber ringliikluse tarvis.

Autoga ei pääse sel ajal teatri poolt tulles Port Artur 1st ja teatri poole sõites politseimajast edasi. Aia tänaval on liiklus suletud pärast Rüütli tänavat.

Bussidele on need tänavalõigud teetööde ajal avatud. Autod peavad sillalt tulles ringi sõitma mööda Akadeemia, Kuninga ja Vanapargi tänavat ja sillale sõitma Laia tänava kaudu.

Linnapea Romek Kosenkraniuse selgituse järgi on tänavaid vaja uuendada, et Ülejõelt tulevad linnabussid saaksid tulevikus Pika ja Aia tänava ristmikul ümber keerata. Praegu pööravad bussid ümber teatri ees ja maaliinide bussijaama tuleb sõitjail jala minna.

Tulevikus kolitakse linnabusside ümberistumispeatus teatri juurest bussijaama juurde ning kaug- ja maabussid hakkavad Aia tänava poolt uude bussiterminali sõitma.

/ PP
/ PP Foto: PP

Teetööde käigus uuendatakse tänavalõikude katet ja teeservi. “Eelkõige on tänavate sulgemine vajalik Pika ja Aia ristmikule ringliikluse rajamiseks,” ütles abilinnapea Rainer Aavik.

Paari kuu pärast algab kaug- ja maaliinide bussiterminali ehitus, mis peaks valmima 2018. aasta veebruaris Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Bussijaama ehituse ajal peatuvad kaugbussid Ringi tänaval, Malmö ja Rüütli tänava vahelisel lõigul ning maabussid Rüütli tänaval, Ringi ja Aia tänava vahelisel lõigul. Sõiduautode parkimine on sel ajal keelatud, elektriautode laadimiskohad Rüütli ja Ringi tänava nurgal jäävad avatuks.

Sügisel hakkab linnavalitsus Rüütli platsi uuendama. Siis viiakse maabusside peatused Ringi tänavale, Rüütli ja Kuninga tänava vahelisele lõigule. Uus Rüütli plats ja sellega ühetasaseks ehitatav Rüütli tänava lõik Ringi ja Aia tänava vahel peaks valmima Eesti 100 aasta juubeliks.

“Kesklinn muutub aasta jooksul oluliselt,” lausus Kosenkranius ja avaldas lootust, et selle nimel ollakse valmis ebamugavusi taluma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles