Läti kalamees eksis udus ära

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääle minnes tuleks kaasa võtta nii navigatsioonivahendid, laetud akuga veekindlas pakendis mobiiltelefon kui ka päästevahendid.
Jääle minnes tuleks kaasa võtta nii navigatsioonivahendid, laetud akuga veekindlas pakendis mobiiltelefon kui ka päästevahendid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile kella 18 ajal anti häirekeskusele teada, et Pärnu lahel on udu tõttu eksinud kalastaja. 

Teataja sõnul oli Lätist Pärnusse kalastama tulnud mees läinud kaaslastega jääle Raekülas Hirve tänava kandist, kuid eraldus hiljem kaaslastest. Eeldatavasti võis mees liikuda kaldast umbes 10-12 kilomeetri kaugusel. 

Politsei merepäästjad alustasid mootorkelguga eksinud kalastaja otsinguid, olles pidevalt telefoniühenduses otsitavaga. Politseinike juhendamise põhjal suutis mees leida õige suuna ja liikuda kalda suunas. 

Kell 21.15 andis kalastaja teada, et näeb kallast ja kell 21.37 jõudis mees Reiu kandis kaldale. Meditsiinilist abi eksinud 64aastane kalamees ei vajanud. 

Politsei tuletab meelde, et Pärnu lahe jääle minek on ohtlik ja jääle minnes tuleks kaasa võtta nii navigatsioonivahendid, laetud akuga veekindlas pakendis mobiiltelefon kui ka päästevahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles