Sisekaitseakadeemia kolib Narva, Paikuse politseikool jääb alles (1)

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikute erikomisjon otsustas, et ehkki sisekaitseakadeemia kolib Narva, jääb Paikusel asuv politseikool alles.
Poliitikute erikomisjon otsustas, et ehkki sisekaitseakadeemia kolib Narva, jääb Paikusel asuv politseikool alles. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Poliitikute erikomisjon otsustas tänasel istungil, et sisekaitseakadeemia kolitakse Narva.

Erikomisjon otsustas, et ehkki sisekaitseakadeemia kolib Narva, jääb Paikuse politseikool alles.

Stenbocki majas täna hommikul enne valitsuse istungit kogunenud komisjon jõudis seisukohale, et Tallinnas Kase tänaval asub sisekaitseakadeemia õppekompleks kolitakse täies mahus Narva.

Samas peaks näiteks Paikusel asuv politseikolledž jääma komisjoni hinnangul praegusesse asukohta, vahendas Postimees. 

Komisjoni kuuluv riigikogu rahanduskomisjoni keskerakondlasest esimees Mihhail Stalnuhhin ütles Postimehele, et komisjoni otsustas jääda keskmise variandi juurde, mis tähendab Tallinnas asuva õppekompleksi täies mahus ärakolimist.

Riigikogu põhiseaduskomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv esimees Ken-Marti Vaher ütles komisjoni koosoleku järel Postimehele, et eksperdid panevad sisekaitseakadeemia kolimise täpsemad detailid paika lähinädalatel ja siis jõuab küsimus otsustamiseks valitsusse.

Sisekaitseakadeemia kolimine on valitsuse otsustada, riigikogu heakskiitu see ei vaja.

Sisekaitseakadeemia kommunikatsiooniosakonna juhataja Kreet Stubender-Lõugas märkis, et praegu on tegemist vaid poliitikute ettepanekuga ja lõpliku otsuse teeb ikkagi Eesti valitsus.

"Praegu välja pakutud ettepanekus ei ole Paikuse politseikolledži kolimist teise kohta kuidagi kajastatud," sõnas Stubender-Lõugas. "Küll on selguse saabumiseni peatatud kõik arendused."

Sisekaitseakadeemia näeb politsei- ja piirivalvekolledžit tulevikuski Paikusel.

"Äsja avati seal moodne lasketiir. Plaanis on taktikamaja ja autodroomi laiendus," rääkis Stubender-Lõugas. "Oluliselt oleme parandanud kadettide sportimisvõimalusi ja kavas on jõudumööda parandada ka nende elamistingimusi."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles