Saugas plaanitakse võimupööret

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga vallas on tüliõunaks Tammiste, Eametsa, Nurme, Kilksama ja Vainu küla ja Sauga alevi elanike avaldused, milles palutakse need haldusüksused vallast eraldada ja liita Pärnu linnaga.
Sauga vallas on tüliõunaks Tammiste, Eametsa, Nurme, Kilksama ja Vainu küla ja Sauga alevi elanike avaldused, milles palutakse need haldusüksused vallast eraldada ja liita Pärnu linnaga. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees/

Täna on Sauga vallavolikogus kavas avaldada umbusaldust volikogu esimehele Kandela Õunale ja vallavanem Priit Ruudule ja valida nende asemele uued inimesed.

Pärnu Postimees vahendab kell 17 algavat volikogu istungit pildi, video ja teksti vahendusel kohapealt. Kuna umbusalduse avaldamine ja vallajuhtide valimine on päevakorra viimased punktid, võib mainitud otsusteni jõudmine võtta kuni paar tundi.

Jaanuariistungil esitas opositsioon umbusaldusavalduse Sauga volikogu esimehele ja vallavanemale. Vallajuhte süüdistatakse volikogu enamuse arvamusele vastutöötamises ja valla tükeldamise soovis.

Tüliõunaks on Tammiste, Eametsa, Nurme, Kilksama ja Vainu küla ja Sauga alevi elanike avaldused, milles palutakse need haldusüksused vallast eraldada ja liita Pärnu linnaga. Sauga ühinemise Sindi, Tori ja Arega Tori vallaks on valitsus juba kinnitanud.

Valimisliidu Koduvald Sauga liige vallavolinik Harri Aas märkis jaanuaris, et kui volikogu 13 liikmest kümme pooldab maavaldadega liitumist, siis nemad (Õun ja Ruut, toim) on Pärnu linnaga ühinemise esindajad. "Ei saa ju enamikule vastu töötada," sõnas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles