Mikk Murdvee kannab pärnakatega ette üheksa sümfooniat

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Murdvee tutvustas linnaorkestri proovis mudilastele pille ja orkestri köögipoolt.
Mikk Murdvee tutvustas linnaorkestri proovis mudilastele pille ja orkestri köögipoolt. Foto: Anu Jürisson

Täna hommikupoolikul olid Pärnu kontserdimajja Pärnu linnaorkestri (PLO) proovi kuulama kutsutud 290 mudilast üheksast lasteaiast Pärnust, Audrust, Saugast ja Tammistest. Laval harjutavad muusikud näitasid esmalt, kuidas orkestripillid eraldi kõlavad. Kui järg kõige suurema, kontrabassi kätte jõudis, kostis laste suust siiras "Vau!".

"Aga mida mina teen? Mul on selline asi," näitas Mikk Murdvee lastele oma dirigendikeppi ja tegi, nagu püüaks sellest häält välja võluda. Keeras siis näo lastelt orkestri poole ja ütles, et see on siiski võlukepp, misjärel mängis orkestriga mudilastele ette Rossini avamängu ooperist "Sevilla habemeajaja".

"Kui väikesed lapsed saavad vaadata kardina taha, orkestri köögipoolele, harjutakse maast madalast selles majas käima ja muusikat nautima. See on ülioluline, et PLO on olemas kogu linnarahvale, sealhulgas lastele," tõdes Murdvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles