Jaanus Männik: Seadust ei maksa tujude ajel väänata

Jaanus Männik
, Surju vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik
Jaanus Männik Foto: PP

Urmas Hännile kommenteerib 10. veebruari Pärnu Postimehes kirjutisega “Heategija Pärnu võiks ilmutada suuremeelsust” asjatundlikult Pärnu linnajuhtide vältavat “ristisõda” valdade vastu koolide tegevuskulude hüvitamise nõudes.

Avaldan lugejatele saladuse, et sel teemal on Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) üldkogudel toimunud mitu arutelu, kus linnajuhid üksinda on ühel ja valdade juhid teisel positsioonil. Kuna leheveergudel on abilinnapead oma arusaama pealesurumiseks kasutanud maakolleegide paikapanemiseks ootamatult inetuid hinnanguid, lubatagu olukorda tümitatavate poolelt selgitada. Ilma võltsemotsioonideta ja igava, kuid tubli aastakümne vältel parlamendis läbikaalutud-vaieldud seaduseteksti abil.

Vundamendiks on põhiseaduse (PS) 37. paragrahvist tulenev, et õppimine on kooliealistel lastel kohustuslik, riigi ja kohalike omavalitsuste üldhariduskoolides tasuta ja hariduse kättesaadavuse tagamiseks peavad riik ja omavalitsused ülal vajalikul arvul koole. Niisiis, iga vald ja linn peavad tagama haridusstandardile vastavad õppekohad kõigile oma territooriumi lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles