“Kui nunn poleks tulnud, oleksid mehed praegu kodus”

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greencube’i meeskond töötamas Kõmsil asuvas pisikeses majatehases. Poolelioleva maja aknal ettevõtte juht Henri Bekmann, kelle tagasihoidlikult sisustatud kontor asub otse tootmisruumi kõrval.
Greencube’i meeskond töötamas Kõmsil asuvas pisikeses majatehases. Poolelioleva maja aknal ettevõtte juht Henri Bekmann, kelle tagasihoidlikult sisustatud kontor asub otse tootmisruumi kõrval. Foto: Ardi Truija

Just nende sõnadega alustas oma ettevõtte tutvustamist Hanila vallas Kõmsis ja oktoobrist ka Lihulas tegutseva tehasemajade tootja Greencube’i asutaja, juht ja süda Henri Bekmann – mees, kes firma loomise plaani pani paika 19aastase kokaõpilasena. Nunn, muide, on maja nüüdseks juba kätte saanud.

Bekmann tegi esimese, toitlustusteenust pakkuva ettevõtte 22aastasena. See oli ühemehefirma, millega paralleelselt püüdis ta hakkama saada peakokaametiga. “Minu plaan oli selline: õpin kokaks, saan vanemkokaks, siis peakokaks ja restorani juhatajaks, saan juhtimiskogemuse ja alustan oma ettevõttega hiljemalt 30selt,” võttis mees ühe hingetõmbega 19aastasena tehtud suure kava kokku.

Aastaid palgatööl juhtimiskogemust omandades tiksus tal kuklas kinnisidee oma ettevõttest ja plaanist kolida maale, kodukanti. “Algul hakkasin mõtlema, et teeks maale vorstitööstuse, töötasin ju toona Rakvere lihatööstuses Horeca sektori müügijuhina, aga kui uurima hakkasin, tuli välja, et siin pole vorstitehasele tööjõudu. Investeeringud see-eest oleks olnud meeletud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles