Pärnu linnavolikogu kehtestas Jaansoni rada nihutava detailplaneeringu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänasel volikogu istungil tegi Pärnu abilinnapea Rainer Aavik ettepaneku võtta vastu Rääma 27 kinnistu ja lähiümbruse detailplaneeringu kehtestamine.
Tänasel volikogu istungil tegi Pärnu abilinnapea Rainer Aavik ettepaneku võtta vastu Rääma 27 kinnistu ja lähiümbruse detailplaneeringu kehtestamine. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänasel volikogu istungil tegi Pärnu abilinnapea Rainer Aavik ettepaneku võtta vastu Rääma 27 kinnistu ja lähiümbruse detailplaneeringu kehtestamine.

Detailplaneeringu eesmärk on välja arendada rahvusvaheliste sõudevõistluste korraldamist võimaldav kompleks, planeerides sealhulgas ohutu sildumise.

Hoonete kompleksi on kavandatud sportlaste majutus, treeningvarustuse müük, rent, hooldus ja ürituseaegne toitlustus.

Kui praegu paikneb Jaansoni rada võrreldes vasakkalda rajaga jõest suhteliselt kaugel, siis selle planeeringuga nähakse ette sõudebaasi kohal Jaansoni raja asukoha nihutamist vahetult kaldapealsele. Võistluste ajal sõudebaasi ulatuses Jaansoni rada kallasraja alal suletakse, jalakäijad saavad sel ajal kasutada Rääma tänava kõnniteed.

Sulgemise hõlbustamiseks plaanitakse territooriumi piiresse kaks statsionaarset väravat. Tavaolukorras on need väravad avatud.

Krundile planeeritakse kolme hoonet.

Detailplaneering kavatsetakse realiseerida kuni 15 aasta jooksul selle kehtestamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles