Kajaka füüsikavõistlusel läks Pärnumaa õppureil üliedukalt

, Koidula gümnaasiumi füüsikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula Gümnaasium.
Pärnu Koidula Gümnaasium. Foto: Ants Liigus

Selleaastasest üleriigilisest füüsikavõistlusest Kajakas võttis osa 557 õpilast. Pärnumaa õppurid esinesid seal üliedukalt: Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilane Sander Saarpere võitis nii üld- kui 10. klasside arvestuses esikoha, samuti tulid Koidula kooli noored Heleen Saarse ja Ilona Tamm vastavalt kuuendaks ja 13ndaks. 11. klasside arvestuses saavutas esikoha Koidula gümnaasiumi õpilane Walter Herold Veedla, Markus Ilmar Münzer sai 20., Oskar Aru 22. ja Helen Pill 25. koha, kõik nad õpivad Koidula G2A. klassis. 

12. klasside arvestuses saavutas Kevin Post Sütevaka humanitaargümnaasiumist 4. koha (üldarvestuses 18.), Koidula gümnaasiumi G3A õpilastest sai Ander Koppel 7., Anette Baum 9., Joosep Jantson 15., Rauno Kivimägi 19. ja Silver Põlgaste 22. koha. Hendrico Merila Sütevakast jäi 23ndaks.

Üldarvestuses saavutas riigis esikoha Sander Saarpere, Walter Herold Veedla tuli 6. ja Heleen Saarse 13. kohale.

Põhikoolide õpilased järjestusid 8. klasside arvestuses järgmiselt: 

Gerhard Lindt, 19. koht (Pärnu Kuninga tänava põhikool, õpetaja Elmu Mägi) ja Mikk Saarse 29. koht (samuti Kuninga tänava kool, Elmu Mägi).

9. klasside parim koht tuli Are kooli: Triini Viks saavutas 2. koha, üldarvestuses 11.

Stein-Marten Pool oli 13. ja Sven Pikker 28., mõlemad on Kuninga tänava põhikoolist, õpetaja Elmu Mägi.

Füüsikavõistlusel Kajakas lahendatakse ülesandeid, millele on küll põhimõtteliselt olemas täpne vastus, kuid seda pole võimalik antud ajalimiidi piires leida. Küll saab hinnata vastust võrdlemisi täpselt, kui teha asjakohaseid lähendusi.

Küsimusi leidus nii koolifüüsikaga seotud teemadel kui igapäevaelu valdkondadest. Tubliks tulemuseks pole vaja niivõrd matemaatilist ja tehnilist osavust ülesannete lahendamisel, kuivõrd teravat intuitsiooni ja head olukordade piltliku ettekujutamise võimet.

Võistlust korraldab Tartu ülikooli teaduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles