Pärnu jääpurjetajad võitsid kaks medalit

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-klassi jääpurjekad sööstavad täiskiirusel vastutuule märgi suunas.
DN-klassi jääpurjekad sööstavad täiskiirusel vastutuule märgi suunas. Foto: Eesti jääpurjetamise liit

Poolas Žnini järvel lõppenud juunioride ja noorte jääpurjetamise maailma- ja Euroopa meistrivõistlustel võitsid eestlased kokku seitse medalit. Pärnusse tõid pronksikarva auraha Keith Luur ja Romi Safin.

DN-klassi MMil tuli seitsme sõidu kokkuvõttes kullale rootslane Eddie Klemets, hõbedaväärselt seilas tartlane Eigo Helimets ja pronksi teenis Saaremaa noormees Kevin Grass. Esikolmikule järgnesid Keith Luur Pärnu jahtklubist, poolakas Mikolaj Mickiewicz ja mullune meister, Luuri klubikaaslane Rasmus Maalinn. Ülejäänud eestlastest sai Rene Riim 11., Joosep Laus 15. ja Melvin Aasav 16. koha. Neidude konkurentsis võitis Zuzanna Rybicka, teine oli Sara Natasza Piasecka (mõlemad Poolast) ja kolmas Ruta Eistreike Lätist.

Kuni 16aastaste Ice Optimisti klassis kuulus kaksikvõit Saaremaa merispordiseltsi poistele. Poodimi kõrgeima astme hõivas Georg Paomees, teise kohaga pidi seekord leppima eelmise aasta noorte maailmameister Daniel Rüütel ja pronksi pälvis kodus seilanud Cezary Sternicki. Eestlastest mahtusid esikümne hulka veel saarlane Mark Paomees viiendana ja pärnakas Karla Luhar kaheksandana. Sten Markus Andresson saavutas 18., Karl Ader 19., Mehis Laur 33., Kaur Oskar Volt 36. ja Jako Iva 39. tulemuse.

Tüdrukute arvestuses teenis oma esimesel rahvusvahelisel regatil pronksmedali pärnulanna Romi Safin. Kullale purjetas venelanna Polina Artiuk ja hõbedale tuli Amelia Potejko Poolast. Safini klubikaaslane Lisbeth Taggu seilas üheksanda koha vääriliselt.

Vahetult pärast MMi korraldatud DN-klassi Euroopa meistrivõistlustel oli taas kiireim rootslane Eddie Klemets. Hõbemedali teenis saarlane Joosep Laus ja pronksi võitis pärnakas Keith Luur. Neljandaks tuli Wojciech Klimaszewski, viiendaks Rasmus Maalinn ja kuuendaks saarlane Rene Riim. Kevin Grass pidi kolme sõidu kokkuvõttes leppima 14. tulemusega, Eigo Helimets oli 16. ja Melvin Aasav 19.

Väärib märkimist, et Eesti jääpurjetajate medalivõitude taga on mitme Pärnu treeneri sihikindel töö. Saaremaa Ice Optimisti klassi sõitjaid juhendab juba mõnda aastat põlispärnakas Viktor Umb ja DN-klassi noormeestel aitab kelke trimmida ja uiske ihuda suurmeister Mati Hool. Pärnu ja Tallinna noortele õpetavad kõval veel seilamise kunsti Tõnis Vare ja Uku Kuusk ja meie DN-klassi juuniore juhendasid Poolas Rain Luur ja Jaanus Tagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles