Uue kunsti muuseum kutsub kinno ja vestlusringi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. veebruaril linastuv dokfilm "Reporter" kõneleb Eesti Raadio kauaaegsest Pärnu korrespondendist Feliks Leedist.
26. veebruaril linastuv dokfilm "Reporter" kõneleb Eesti Raadio kauaaegsest Pärnu korrespondendist Feliks Leedist. Foto: promo

Eesti sünnipäevanädalal näidatakse uue kunsti muuseumis filme teemal "Eesti riigi rajajad ja elushoidjad" ning kutsutakse vestlusringidesse, mida juhivad filmide autorid.

23. veebruaril kell 16 toimub ajurünnak "Kas ja kuidas mäletame Eesti vabariigi loojaid", mille moderaatoriks on Trivimi Velliste. Kell 17 saab samas näha Mark Soosaare filmi "Riigivanem"(1991), mis kujutab endast dokumentaalportreed Konstantin Pätsi elutööst. 

24. veebruaril kell 15 saab Mark Soosaarega vestelda tema filmide eestikast ja esteetikast ning vaadata tema dokke "Kihnu Kristjan" (1992) tublist kihnu mehest, "Nikolai tänav Pärnus" (2001) ja "Vabatahtlikud" (2006) taani, rootsi ja soome vabatahtlikest Vabadussõjas.

25. veebruaril kell 15 toimub autoriõhtu Mati Põldrega, kus mõttevahetuse teemaks on eestlase iseloomu valguse- ja varjupooled. Näidatakse Põldre filme "Meie Artur" Artur Rinnest (1968) ja "Antsla. Sügis 1993" (1993) kohalikest valimistest Võrumaa väikelinnas. 

26. veebruaril kell 15 vestlevad Andres Sööt ja Jaak Elling eestlase kõige suuremast vaenlasest. Linastuvad dokid "Reporter" (1981) legendaarsest raadiomehest Feliks Leedist ja "Draakoni aasta" (1988) murrangulistest sündmustest Eestis 1988. aastal. 

Filmiseanssidele pääseb muuseumipiletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles