Pärnu Postimees valiti parima kujundusega ajalehtede sekka

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ajalehtede liidu (EALL) žürii valis välja mullused parima kujundusega ajalehed ja Pärnu Postimees jõudis väikeste lehtede tervikliku kujunduse ja olemuslugude arvestuses kahe finalisti hulka.

Ajalehtede kogukujunduses koosnes võistlustöö kahest terviklikust ajalehenumbrist (esitaja vabalt valitud kuupäevaga lehed), millest üks võis olla päevalehtede puhul nädalalõpunumber. Selles kategoorias oli kaks võistlusklassi: suured ja väikesed lehed.

Väikeste lehtede kogukujunduses võistles kuus ajalehte. Žürii valis finalistideks Pärnu Postimehe (esitatud oli 8. septembri ja 5. novembri leht) ja Saarte Hääle (25. augusti ja 26. oktoobri leht).

Suurte lehtede kogu kujunduses esitati kümme tööd. Žürii valis nominentideks Postimehe lisa Arvamus/Kultuur (esitatud 23. aprilli ja 10. septembri leht), Õhtulehe (5. veebruari ja 7. mai leht) ja Äripäeva (12. oktoobri ja 17. novembri leht).

Olemuslugude võistlustöö koosnes ühest loost. Selles kategoorias oli kaks võistlusklassi: suured lehed ja väikesed.

Väikeste lehtede olemuslugude kujunduses võistles 14 tööd. Žürii valis selles kategoorias nominentideks Virumaa Teatajas 6. veebruaril ilmunud loo "Tänavakunstniku lõuend on sein" ning Pärnu Postimehes 8. oktoobril ilmunud loo "Raudses rivis vanad autod". 

Suurte lehtede olemuslugude kujunduses esitati 31 tööd. Žürii hinnangul on suurte lehtede olemuslugude kujunduses parimad Eesti Ekspressi lisas Areen 21. juunil ilmunud "Poiss", LPs 22. oktoobril ilmunud lugu "Jüri Arrak: seksuaaltehnikat võivad kõik õppida, aga tähtis on leida sobiva energiaga partner", Tartu Postimehes 1. märtsil ilmunud lugu "Katkikistud laste kogu eluks kummitama jäävad mälestused" ja Õhtulehes 6. aprillil ilmunud "Eesti tippsportlaste vigastused: praeguste ja endiste ässade tagasilöögid". 

Millised nominendid pälvisid kuld-, hõbe- ja pronksauhinnad, avalikustatakse 3. märtsil Tallinnas Õpetajate majas pressipeol.

Žürii tööd juhtis Tartu ülikooli ajakirjanduse õppetooli spetsialist ja kujundusekspert Roosmarii Kurvits. Žüriisse kuulusid vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre, Äripäeva vanemkujundaja Ivar Kuldver ja Fookus Meedia juhataja Siim Saidla.

Pärnu Postimehe disainijuht on Janek Talpas-Taltsepp ning küljendajad Malle Pirrus ja Kristjan Lepa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles