Teadliku elustiili edendaja Herdis Elmend ei söö 100 protsenti toortoitu, kuid end linnakunksmooriks nimetav naine on läbinud pikki perioode, kus ta einelaualt võis leida vaid kuumutamata toitu. Toortoiduks nimetatakse sööki, mida pole kuumutatud üle 42 kraadi. Vajalikud ensüümid ei ole sel temperatuuril veel hävida jõudnud.
Tellijale
Toortoitlased söövad muudki peale porgandi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mulle ei meeldi porgandit närida,” kummutab naine müüdi toortoitumisest kui porgandinärimisest. Kõige olulisemad on toortoitumise puhul toidu kombineerimine ja kogused. Peab palju teadma. Näiteks ei tasu eriti pähkleid süüa, sest need on liiga rasvased.