Toortoitlased söövad muudki peale porgandi

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See, kui kalliks toortoitumine läheb, sõltub Herdis Elmendi sõnutsi sellest, kui palju oled valmis ise oma toitu kasvatama või metsast korjama.
See, kui kalliks toortoitumine läheb, sõltub Herdis Elmendi sõnutsi sellest, kui palju oled valmis ise oma toitu kasvatama või metsast korjama. Foto: Ardi Truija

Teadliku elustiili edendaja Herdis Elmend ei söö 100 protsenti toortoitu, kuid end linnakunksmooriks nimetav naine on läbinud pikki perioode, kus ta einelaualt võis leida vaid kuumutamata toitu. Toortoiduks nimetatakse sööki, mida pole kuumutatud üle 42 kraadi. Vajalikud ensüümid ei ole sel temperatuuril veel hävida jõudnud.

“Mulle ei meeldi porgandit närida,” kummutab naine müüdi toortoitumisest kui porgandinärimisest. Kõige olulisemad on toortoitumise puhul toidu kombineerimine ja kogused. Peab palju teadma. Näiteks ei tasu eriti pähkleid süüa, sest need on liiga rasvased.

Hommikul on hea saada süsivesikuid puuviljadest ja õhtul kostitada end köögiviljadest saadavate mineraalidega. “Kui ainult aedvilju süüa, siis lehmastud. Närida on palju ja võtad kiiresti kaalust alla. See pole hea. Hambad ei pea vastu,” selgitab Elmend, miks ainult puuviljadest toitujaid leidub rohkem kui üksnes aedviljade sööjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles