Esmaspäeval heisatakse Eestis lipud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval, 14. märtsil on emakeelepäeva puhul Eestis lipupäev ning trikoloori heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata kõik teisedki.
 

Riigikantselei sümboolikanõuniku Gert Uiboaed märkis, et emakeelepäeva hakati tähistama 1996. aastal Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval. Selle päeva tähistamise algataja oli kooliõpetaja ja keelemees Meinhard Laks.

1999. aastal kuulutati emakeelepäev riiklikuks tähtpäevaks. Emakeelepäev meenutab, et eesti keele puhtus ning püsimajäämine sõltub eesti keele kandjatest ja kasutajatest.

Eesti lipu heiskamisel tuleb jälgida, et lipp oleks puhas ja terve. Lipud heisatakse päikesetõusul või hommikul kell 8 ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles