Autod kihutasid silla juures jõejääl (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinna sild.
Pärnu kesklinna sild. Foto: Madis Sinivee

Facebooki leht Märgatud24 Pärnus avaldas täna pärastlõunal video, kus on näha, kuidas kaks sõiduautot Kesklinna silla juures arutult jääl võidu kihutavad. 

Soe ilm sulatas päeval kohati jääle veeloigud. Klipi filmijadki kommenteerisid, et eriti tark tegu autoga jõejääl kihutamine ei ole. Üldteada on seegi, et jää on nõrgem sildade juures, kõrkjate ümbruses ja allika- ja suubumiskohtades.

Eelmisel nädalavahetusel rallis käputäis masinaid Pärnu jõe jääl Paikuse kohal. Siis kommenteeris Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais, et ega see õige ole, et autod jõejää peal sõidavad. Keegi ei tea, kui paks jää voolava veega jõel tegelikult on. "Kui näed, et vesi on jää peal või jää kaldast lahti, peaks sisemine turvalisuse kell ütlema, et sa ei lähe sinna. Pole teada, kuidas selle nädala nullkraadid jääolusid muudavad. Kui keegi jääle läheb, teeb ta seda omal vastutusel," toonitas ta.

Keskkonnaameti Lääne regiooni looduskaitse juhtivspetsialist Kadri Hänni rääkis, et veekogu jääl mootorsõidukiga sõitmine on valdkond, mis ei ole hästi reguleeritud. Veekogu peal võib sõita, aga seda ei tohi reostada või muul viisil kahju tekitada.

Pärnu laht ja jõgi on hoiuala, kus jääl sõita pole looduskaitse seisukohalt otseselt keelatud. Hänni hinnangul võib aga kahju tekitada jää peale sõitmine. “Kaldal võib kasvada mingi kaitstav taimeliik või on kalda kooslus oluline ja saab sagedase sõitmise korral rikutud,” märkis ta.

Ka looduskaitseseaduse järgi võib veekogule sõita olemasolevate teede kaudu, selmet minna suvalisest kohast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles