Seiklushimulised sõitsid uiskudel ümber Kihnu

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hommikul alustas 15-liikmeline seltskond uiskudel teekonda ümber Kihnu saare.

Retke eestvedaja oli Sten-Eric Uibo, kes eelmisel nädalavahetusel koos kahe kaaslasega Muhu saarele jääl ringi peale tegi.

Video: Timmo Tammemäe

Retk algas Munalaiu sadamas kella 11 ajal. Distantsi pikkus oli umbkaudu 50 kilomeetrit. Esimesed lõpetajad tegid saarele tiiru peale kella 15ks.

Purunenud uisk.
Purunenud uisk. Foto: Hendri Parrol

Paraku tabas üht seiklejatest Hendri Parrolit üsna sõidu alguses äpardus: tema uisk purunes 9. kilomeetril. Sõit tuli katkestada.

Kui suurem osa seltskonnast tegi saarele täies ulatuses tiiru peale, siis Raili Riiberg ja Margit Viilep rääkisid, et Kihnu lähedal läksid olud halvemaks, teel oli ees rüsijää ja nende matka pikkuseks jäi 30 kilomeetrit.

Matka pidasid nad väga mõnusaks ja tuulgi ei tundunud merel nii tugev kui sadamas. Hirmu jää ees ei tundnud kumbki ja kaasas olid vajalikud ohutusvahendid nagu jäänaasklid ja vile. "Jää on nii paks ja lisavarustus oli kõigil olemas. Nii palju kui võimalik oleme ohutuse nimel ise ära teinud," kõneles Riiberg.

Vahepeal sattusid seiklejad praami teele liialt lähedale, aga muidu ohtlikke olukordi retkel ette ei tulnud. Viimased paarkümmend meetrit stardikohta tagasi tulekul olid pisut vesised ja uisud tuli alt ära võtta, sest päike oli jääpinna üles sulatanud.

Seltskonna uisuretke oli vaatama tulnud Seikle Vabaks matkakorraldaja ja Pernova hariduskeskuse õpetaja Argo Linnamäe, kes läinud nädalal sõitis kahel korral ümber Kihnu saare ja kolmapäeval uisutas Sorgule. Ta lisas, et ranna lähedal on vana jää sõitmiseks pisut kehv, aga eemal laiub peegelsile pind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles