Minister tahab ööbivad külastajad registrisse panna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Andres Anvelt.
Siseminister Andres Anvelt. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Siseminister Andres Anvelt soovib luua Eesti majutusasutustes ööbivate inimeste automaatse registri, et aidata jõustruktuuridel võidelda terrorismiga ning tabada Euroopa Liidus tagaotsitavaid ja Eestis ebaseaduslikult viibivaid isikuid.

Siseministeeriumi pressiesindaja Siim Kumpas täpsustas, et riik ei loo majutusregistrit, jutt käib olemasolevate andmete automaatsest kontrollist. Peale kontrolli need andmed kustutatakse.

Kuna Schengeni ruumis piiril isikute riiki sisenemist ei kontrollita, on peamised infoallikad Eestis viibijate kohta just majutusasutuste külastajakaardid. Neid peavad täitma kõik isikud, hoolimata nende kodakondsusest.

Siseministeeriumi plaani kohaselt luuakse süsteem, kus majutusasutustes ööbima registreeritud isikute info liigub hiljemalt ööpäeva jooksul automaatregistrisse, mis kontrollib teavet eri andmebaasides nagu politsei andmekogu, sissesõidukeeldude riiklik register ja Interpoli andmebaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles