Kalandusettevõtted Venemaale ei vea

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Japsi räimedele on Venemaa sanktsioonide mõju väike, kuna ettevõte on olnud alati orienteeritud läände.
AS Japsi räimedele on Venemaa sanktsioonide mõju väike, kuna ettevõte on olnud alati orienteeritud läände. Foto: Ants Liigus

Läinud nädalal levis info, et Venemaa kord tühistas, siis jälle taastas ekspordiloa osale Eesti toiduainetööstusest, mille hulgas leidus Pärnumaa ettevõtteid. Sisuliselt ei tähenda aga Vene ekspordiõigusega firmade nimekirja kuulumine midagi, kuna Euroopa toidukaubale kehtib sanktsioonide tõttu embargo.

AS Kihnu Kala juhatuse esimees Sergei Kozlov sõnas, et Venemaale ei saa eksportida niikuinii. “Ekspordiluba on õigus Venemaale müüa, kuid üldine keeld, et Euroopa Liit ei saa sinna tarnida, kehtib ikkagi,” selgitas ta.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda jutu järgi tähendab luba seda, et ettevõtte tegevus on hinnatud nõuetekohaseks. Kaubandusembargo alused on aga hoopis teised. “Tegemist on olukorraga, kus ühe või teise loa andmine või äravõtt muudab väga vähe,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles