Jääpurjetajad jahivad Ungaris EMi medaleid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DN-klassi jääpurjekad sööstavad stardijoonelt distantsile.
DN-klassi jääpurjekad sööstavad stardijoonelt distantsile. Foto: Jaak Nirgi

Eile Ungaris Balatoni järvel alanud DN-klassi jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel seilab 122 roolimeest ja esindatud on 17 riiki.

Kolme sõidu järel on jäme ots poolakate käes: liidrikohta hoiab 11kordne maailmameister Karol Jablonski, talle järgnevad Michal Burczynski ja Lukasz Zakrzewski.

Kuldlaevastikku ehk 52 parema hulka pääses eelsõitudest viis Eesti jääpurjetajat. Vanameister Vaiko Vooremaa Haapsalust on avapäeva järel neljandal positsioonil. Saaremaa merispordi seltsi lipu all seilav Jaan Akermann hoiab 14. kohta ja Tartu klubi Merikotkas sportlased Eigo Helimets, Hardi Laurits ja Marek Lentsius asuvad vastavalt 24., 26. ja 44. kohal.

Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik, mullu juunioride MMi võitnud 17aastane Rasmus Maalinn on hõbelaevastikus seitsmendal ja saarlane Rene Riim 22. kohal. Pronkslaevastikus purjetav tartlane Jürgen Kukk hoiab oma grupis 28. positsiooni. Kokku on EMi kavas maksimaalselt 16 võistlussõitu, millest igal sportlasel arvestatakse maha kaks halvimat. Euroopa meister ja medalivõitjad peaksid selguma reede õhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles