Baum on rohkem kui puu saksa keeles

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meil on olnud vallas palju objekte, seesama raamatukogu ümberehitus siin Treimanis näiteks,” rääkis ehitusettevõtte OÜ Baum juhataja Viktor Laarents, toetudes Treimanis rahvamaja ees pingile.
“Meil on olnud vallas palju objekte, seesama raamatukogu ümberehitus siin Treimanis näiteks,” rääkis ehitusettevõtte OÜ Baum juhataja Viktor Laarents, toetudes Treimanis rahvamaja ees pingile. Foto: Mailiis Ollino

Ehitusettevõte OÜ Baum annab Häädemeeste vallas tööd kümmekonnale inimesele ja võib märtsis tähistada 25 aasta möödumist ajast, mil kuulsa kalurikolhoosi mehed oma firma asutasid.

“Kasvasime välja Pärnu Kalurist, siin Treimanis oli ehitusosakond. Olin ehitustööde juhataja ja kui kolhoos laiali läks, pidi nagu sundkorras keegi midagi välja mõtlema, tööd otsima või ise ettevõtjaks hakkama,” seletab Baumi juhataja Viktor Laarents vaikse häälega. “Võtsin sama brigaadi oma hoole alla ja sellest ajast olengi ehitajana tegutsenud.”

Osaühing kanti äriregistrisse 26. märtsil 1992 juhataja kodukoha Treimani küla aadressiga, kontor ja remondi- ja ehitusmaterjalide pood asuvad ettevõttel vallakeskuses Häädemeestel. Saksakeelne nimi Baum (eesti keeles puu) tuletati firma vormistamise eelse ja aegse põhitegevuse järgi, saeveskis ja puidutöökojas töödeldi puitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles