Laenuori sõna otseses mõttes

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolik ehitus ja elamiseks kõlbmatud olud iseloomustasid orjana peetud mehe elamistingimusi.
Poolik ehitus ja elamiseks kõlbmatud olud iseloomustasid orjana peetud mehe elamistingimusi. Foto: Erakogu

“Kartsin teda väga ja tegin kõik, mis ta teha käskis,” tunnistas üle kahe kuu juhututtava orjuses olnud mees.

“Mina ei olnud sellega (orjastamisega, J. V.) nõus ja hakkasin vastu. Tahtsin koju tagasi minna,” ütles Andres (nimi muudetud, J.V.) eelmise aasta juulis politseinikele, kes teda kuriteos kahtlustatavana üle kuulata soovisid. Kuigi esialgu kahtlustati Andrest varguses, rullus uurijate ees lahti enneolematu kuritegu.

“Aga minu vastuhakk lõppes sellega, et Ingvar Kaunissaare kutsus mingi auto meile järele ja sõidutas mind metsa. Õues oli pime ja ma ei oska seda kohta, kuhu me sõitsime, selgitada. Metsas võttis Ingvar Kaunissaare alumiiniumist kurika ja hakkas mind peksma. Ta lõi vasakule poole seljale, vasakut jalga ja näkku. /---/ Kui Ingvar mind kurikaga lõi, kukkusin maha ja ta lõi mind ikka edasi. /---/ Pärast seda, kui Ingvar Kaunissaare mind kurikaga peksis, kartsin teda väga ja tegin kõik, mida ta teha käskis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles