Peter Hunt peab eeskuju võtma Rannahotellist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus lubab Ranna puiestee 9 kinnistule planeerida neljakorruselise hotelli, mille arhitektuurne ilme ja liigendatus oleks mere poolt vaadates Rannahotelliga sarnase fassaadipikkusega eraldi paistvates mahtudes.

Ranna puiestee 9 asub alal, kuhu ehitatavad hooned ei tohi muinsuskaitse nõuete järgi ületada Rannahotelli kõrgust ega mahtu. Hotell, mida Peter Hunt kinnistule kavandab, on Rannahotellist madalam, ent siiani pole selgust, kuidas soovitud 200 numbrituba, restorani, spordikeskust, spaad, konverentsikeskust ja 25 meetri pikkust basseini kinnistule mahutada.

Linnavalitsus ja Hunt on kokku leppinud, et Ranna puiestee ja Side tänava nurgal asuvad puud säilitatakse. Kas aga projekteerima asutakse 12 aastat tagasi konkursi võitnud Emil Urbeli võidutööd täpsustades või kuulutab ta välja uue arhitektuurikonkursi, on abilinnapea Rainer Aaviku sõnutsi omaniku otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles