Juhtkiri: Peame pidu!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnakatele algab Eesti Vabariigi 99. aastapäev juba täna. Linnapea Romek Kosenkranius kutsus oma pöördumises kõiki pärnakaid heiskama kodule trikoloor nii täna kui homme ning kandma neil päevil sinimustvalget linti rinnas ja paigaldama selle autole. Meer kutsus kõiki linlasi riigi sünnipäeva tähistamise üritustel osalema.

Täna kell 11 kuulutatakse Pärnu Kuninga tänava põhikooli aulas välja vabariigi loojatele mõeldud ausamba konkursi võidutöö. Avalikustamisest võitja valimiseni jäetud napp aeg näitab, et avalikkuse arvamus suurt ei loe nagu ikka. Kahe päeva tagasiside toimetusele valdavalt vanematelt kaaslinlastelt kirja teel ja telefonitsi kinnitab, et konkursilt oodati enamat ja kümne töö hulgas seda õiget ei leidu.

Mark Soosaar kirjutas Pärnu Postimehes, et “peame saama mälestusmärgi, mis rahvast kõnetab ja kuhu hakatakse tooma lilli muulgi ajal kui vabariigi aastapäeval”.

Kas täna selguv võidutöö vastab sellistele ootustele?

Kõigest hoolimata on Eesti riik omadega päris hästi hakkama saanud.

President Kersti Kaljulaid ütles pikemas intervjuus Vikerraadiole, et Eesti on heas seisus: sissetulekud on keskmised, kuid seejuures suudab riik pakkuda oma elanikele rohkem kui ülejäänud samal tasemel riigid. Meie välis- ja julgeolekupoliitika on läbi mõeldud ja sellest on aru saanud meie liitlased-sõbrad.

Riigipea toonitas, et arstiabi ja haridus on kättesaadavad, inimeste põhivajadused kaetud. Riigi ülesanne ongi need tagada.

Pärnu Postimehe arvates on Pärnu parim koht, kus täna-homme mõtiskleda Eesti minevikust, olevikust ja tulevikust – ikkagi Eesti Vabariigi sünnilinn. Möödunut mäletamata pole homset. Esmajoones on Eesti tulevik ikka meie endi kätes. Vabal rahval on oma otsustes õigus eksida, sest ta on neis vaba ja alati saab paremini.

On üle elatud paremaid ja halvemaid aastaid, kuid meie areng on siiski kulgenud ülesmäge.

Kõigest hoolimata on Eesti riik omadega päris hästi hakkama saanud. Elagu Eesti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles