Jasmiini 99 värvilist hetke

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunsti- ja fotograafiahuvi kõrval, millest sündis pildilt nähtav kollaaž, on Jasmiin Üpraus silma paistnud sõnaosavusega kõnelejate konkursil Kuldsuu, Koidulauliku etluskonkursil ja arvamuslugude kirjutamisel.
Kunsti- ja fotograafiahuvi kõrval, millest sündis pildilt nähtav kollaaž, on Jasmiin Üpraus silma paistnud sõnaosavusega kõnelejate konkursil Kuldsuu, Koidulauliku etluskonkursil ja arvamuslugude kirjutamisel. Foto: Karin Klaus

Pärnu vabakooli õpilane Jasmiin Üpraus elab tavalise 16aastase tüdruku elu: käib koolis ja trennis, reisib ja püüab leida aega sõprade jaoks. Kooli loova aastatöö tarbeks võttis ta oma tegemised kokku fotokollaažis “Minu Eesti pildis”, mida saab kuu lõpuni näha Pärnu keskraamatukogus.

Kolmele fotovaibale paigutatud iPhone 6ga üles võetud 99 fotot on töödeldud Prisma või PicMonkey rakendusega, mis annab võimaluse luua eri graafilisi lahendusi. Kõik pildid on tehtud viimase poole aasta jooksul, et näidata Eesti looduse ilu ja mitmekesisust.

“Tahtsin edasi anda ehtsat Eestit nii, nagu mina seda näen,” seletas Jasmiin. “See on minu elu ja need on minu inimesed, minu paigad, kuhu iga päev satun.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles