Pärnu õpilased uurivad geneetilise sõrmejälje olemust ja kasutust

, Koidula gümnaasiumi projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Koidula gümnaasiumi õpilased Grete Latt, Emil-Joosep Virkus, Annabel Sarapuu, Mari-Liis Mägi ja bioloogiaõpetaja Maris Agasild osalevad sel nädalal Saksamaal Bielefeldis projektis "Genetic Fingerprint". 

Projekti eesmärk on selgitada õpilastele geneetilise sõrmejälje olemust ja selle kasutamist. Õppetegevus hõlmab nii laboritööd Bielefeldi ülikoolis kui ka teadusasutuste külastust. Näiteks minnakse inimgenoomiinstituuti Münsteris, kus peetakse teemakohane loeng. 

Esimesel päeval osalesid õpilased põneva geneetilise sõrmejälje praktikumil. Noortele anti ette krimilegend, mille kohaselt mees mõrvati ja tema küünealusest nahast eraldati mõrvari DNA. Õpilastel tuli uurida, kes kahtlusalustest on mõrvar.

Väljasõidul Berliini tutvuvad õppurid pealinna peamiste kultuuriväärtustega. 

Rahvusvahelisel projektikohtumisel osalevad Koidula kooli noorte kõrval õpilased Itaalia ja Saksamaa koolidest. Projekti koordinaator on Saksamaa partnerkool Stiftungsbereich Schulen Bethel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles