Kalamehed jäid Pärnu lahel jäävangi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad Pärnu lahel. Arhiivifoto.
Päästjad Pärnu lahel. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna õhtul jäid Pärnu lahel hätta kaks kalameest, kes pääsesid kaldale kaks tundi pärast hädakutsungi saatmist.

Häirekeskus sai kella 18 paiku teate, et Pärnu lahel on eksinud kaks Lätist pärit kalameest. Esialgse teate kohaselt eksisid Pärnus Raeküla linnaosas Hirve tänava pikenduselt merejääle läinud mehed ära.

Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja sõnade kohaselt oli kella 19.20 ajal teada, et päästemeeskond on kalameestega ühenduses. Kalameeste sõnutsi nägid nad kaldal autode tulesid, kuid kaldale pääsemist takistas vesi.

Veidi enne kella 20 andis päästekeskuse pressiesindaja teada, et politsei mootorsaan võttis hätta sattunud mehed kaldast umbes 100 meetri kauguselt peale ja toimetas meedikute hoole alla.

Mõlemad mehed oli märjad ja tuule ning tuisu tõttu külma saanud, kuid suuremaid tervisehädasid neil esialgse info kohaselt polnud ja arstide abi nad ei vajanud. 

Politsei  paneb kõigile kalastajatele südamele, et ilmahoiatusi võetaks tõsiselt ning muutlikes oludes ei jääks kaldale suundumine pimeda peale. Rasketes ilmaoludes on hätta sattumise oht suurem ning ka päästetööd on raskendatud, mistõttu võib abi inimeseni jõudmine viibida.

Täna kella 17 ajal teatati veel kolme kaluri hätta sattumisest Pärnu lahel Emajõe tänava kandis, kuid nemad said kümnekonna minutiga iseseisvalt kaldale ning merepäästjate abi ei vajanud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles