Pärnumaal libedaks muutunud teeolud tõid kaasa õnnetusi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus. Foto on illustreeriv.
Liiklusõnnetus. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna lõunaks oli Pärnumaal juhtunud kuus liiklusõnnetust. Kolmes õnnetuses sõitis teelt välja veok. Kahel teelt välja sõitnud veokist lekkis kütust.

Kell 7.17 teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Saugas ringteel. Teataja sõnutsi oli veoauto teelt välja sõitnud ja selle tagajärjel lekkis sõidukist välja kütust.

Päästjad sõitsid kohale keemiahaagisega. Õnnetuskohal selgus, et kütusepaak oli tühjaks lekkinud. Päästjad hakkasid leket absorbendiga kõrvaldama. Juhtumist teavitati keskkonnainspektsiooni.

Kella 7.25 ajal teatati häirekeskusele liiklusõnnetusest Vändra vallas Allikõnnu külas, kus kraavi oli sõitnud veoauto. Õnnetuspaigas selgus, et veoki paagist oli lekkinud umbes 50 liitrit kütust. Kütus pumbati tünnidesse ja ämbriga veeti kütust kanistritesse. Avariikohale toodi keemiahaagis Pärnu-Jaagupist.

Keskkonnaispektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmblus ütles, et maha voolanud kütusekogused ei ole suured, päästeamet kattis laigud absorbendiga ning need koristatakse.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul algas tänane hommik politseile töiselt, sest ootamatult muutunud teeolud üllatasid sõidukijuhte.

„Viimaste päevadel on ilm Pärnumaal olnud väga heitlik ja eilne tihe lumesadu muutis teed täna hommikul oluliselt libedamaks. Panen kõigile sõidukijuhtidele südamele, et teeolude hindamisel tuleb olla kriitiline. Pigem varuge sõitudeks aega ja kiirus tuleks valida lähtuvalt sellest, milline on teekatte olukord. Vältida tuleks tarbetuid möödasõite ja manöövreid teha kiirusel, mis ei ohusta ennast või kaasliiklejaid,“ ütles Peremees.

Liiklusõnnetused kella 13 seisuga:

Kella 6.50 ajal anti politseile teada libeduse tõttu teelt välja sõitnud sõidukist Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 30. kilomeetril.

Kell 7.30 ajal anti teada kraavi sõitnud veoautost Daf Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 43. kilomeetril. Teataja sõnul lekkis kannatada saanud veoauto kütusepaagist umbes 500 liitrit kütust. Sõidukit juhtinud 59-aastane mees oli kaine ja omas vastava kategooria juhtimisõigust. Kella 11 paiku oli sõidu tagasi teele aidatud ja veok lahkus omal jõul.

Kell 7.20 ajal anti teada, et Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 122. kilomeetril on Poola registreerimismärkidega veoauto juht teelt välja sõitnud. Õnnetuses sai kannatada veoki kütusepaak, mis lekkis. Veidi peale kella 8 õnnestus veoauto kraavist välja tõmmata.

Kella 8.30 ajal anti teada liiklusõnnetusest Surju-Seljametsa tee 9. kilomeetril, kus juht kaotas libeduse tõttu oma Škoda üle kontrolli ja sõitis teelt välja.

Kella 10.30 ajal anti teada liiklusõnnetusest Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 104. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaotas juht oma Ford kaubiku üle kontrolli ja sõitis kraavi.

Kella 10.40 ajal anti teada liiklusõnnetusest Mudiste-Suure-Jaani-Vändra maantee 36. kilomeetril, kus oli teelt välja sõitnud veoauto Volvo, mille lastiks oli metsamaterjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles