Galerii: Pärnu-Jaagupi kooli öökulliga lipp sai õnnistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lörtsisadu jäi täna hommikul järele ajaks, kui Pärnu-Jaagupi põhikooli õpilased rongkäigus mööda alevit kiriku poole tulid, selleks ajaks oli koolimuuseumi õuel heisatud riigilipp, kõlanud hümn ja peetud tähtpäevakõned.

Eesti Vabariigi 99. aastapäev läheb ajalukku Pärnu-Jaagupi põhikooli lipu õnnistamisega kohalikus kirikus. Tseremoonia korraldas EELK Pärnu-Jakobi koguduse õpetaja Tõnu Taremaa. Palvuse järel soovis ta õpilastele julget ja kindlat meelt oma tee valikul. Kooli lippu kandis 9. klassi õpilane Markus Põder.

Pärnu-Jaagupi kooli lipp on hoiul kooli muuseumis, kuhu selle andsid 61. lennu ehk 2016. aasta vilistlased. Põhikooli lipu väljatöötamisel kasutati direktor Katrin Uutsalu sõnade kohaselt sama logo nagu gümnaasiumi lipulgi: tarkuse sümbolina vaatab roheliselt lipukangalt vastu öökull.

Õnnistatud lipp rongkäigu ees kõrvuti riigilipuga lehvimas sammus koolipere Pärnu-Jaagupi kalmistule vabadussõja sangarite taaspüstitatud monumendi juurde. Kõnelesid Tõnu Taremaa ja üks samba taastajaid, kohalik Mati Rosenstein, kes Halinga vallavolikogu ja vallavalitsuse nimel asetas samba jalamile pärja. Auvalves seisid noorkotkas Keimo Reimets ja kodutütar Anet Kesküla.

Riigi sünnipäevale pühendatud pidupäeva kava jätkus Pärnu-Jaagupi põhikoolis piduliku kätlemistseremooniaga nagu presidendi vastuvõtul: õpilasesinduse Oma Riik president ja peaminister tervitasid kõiki koolikaaslasi, misjärel algas kontsertaktus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles