Kadri Simson andis Tori koolis üle preemiad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iseseisvuspäeva aktusel Tori põhikoolis andis majandus- ja taristuminster Kadri Simson üle oma vanaema Juta Musta nimelise preemia neljale parimale koduloolise õpilastöö koostajale.

Parimad uurimused selgitas kooli hindamistööde komisjon. Kirjutajate paremiku hulka kuulub Aaron Saar "Meie pere BAMi lugu", juhendaja Astrid Roosileht.

Hanna Etti võttis teemaks "Tori põhikooli õpetajate lapsepõlvehuvid", teda juhendas Daivi Jõerand.

Paremate sekka kuuluvad Anette Siinverti uurimus "Mälu ja selle arendamine", juhendaja Heli Mitt ning Marwin Joseph Virkuse töö "Spordielu areng Tori vallas. Spordipisikuga nakatunud suguvõsa lood", õpilast juhendas Kai Kukk.

Simson on kauaaegse Tori kooli õpetaja Juta Musta pojatütar. Tema vanaema nimelist preemiat anti Toris üle seitsmendat korda. Esimese stipendiumi pälvis 2011. aastal Miina Arop, kes kirjutas uurimuse teemal "Tori kool 1950–1990".

"Mäletan oma vanaemaga seoses tema tegusust veel kõrges eas, kui tal ikka oli mõni õpilane, kelle ajalooteemalisi uurimistöid ta juhendas," meenutas minister. "Sellest tulenevalt otsustasimegi ajalooprofessorist isa Aadu Mustaga innustada Tori kooli õpilasi stipendiumiga, et jätkuvalt hoida huvi ajalooteemaliste uurimistööde tegemiseks."

Tööde teemad valivad õpilased juhendajatega. Stipendiumiväärilised tööd valib hindamiskomisjon. Stipendiumi fondi hoiab Tartu kultuurkapital, summad sinna kogunevad Aadu Musta ja Simsoni annetustest.

Kooliperet tervitas Eesti Vabariigi 99. aastapäeva aktusel Tori vallavanem Kaie Toobal. Esinesid laste- ja mudilaskoor, folkloori- ja kandleringi lapsed.

Aktuse järel läks koolipere lippude lehvides rongkäigus Tori kalmistule, et süüdata küünlad suurkujude haudadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles