Kilingi-Nõmmes kõlasid aupaugud vabadussõja sangaritele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarde kihelkonnast pärit vabadussõja sangarite ausamba ümbruse kõnniteed olid riigi aastapäeva hommikul hoolikalt liivatatud, et keegi tseremooniale tulnutest ei libastuks jäisel pinnasel.

Auvalves seisid Kaitseliidu ja Naiskodukaitse liikmed, poolteistsada linna ja ümbruskonna inimest jälgis lipuväljakul toimuvat vingest tuulest hoolimata kaasa elades. Aga ka mõtlikult, sest argiolustikku viis oma kõnega Saarde vallavolikogu esimees Väino Lill. "Volikogu väljendab kohaliku rahva, oma valijate tahet, seda isegi haldusuuenduse tuultes, kuid rahva tahe ei ole paraku otsustajatele määrav. Aga kõigest hoolimata hoiame, armastame ja kaitseme oma maad, meenutame neid, kelle nimed on siia kivisse raiutud," ärgitas kõnepidaja kuulajaid, pidades silmas monumendi alusele jäädvustatud vabadussõjas langenute nimesid.  

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane Maarit Juhkamsoo esitas Ülo Vinteri laulu "Põhjamaa". Luuletuse "Ole minu üle uhke, Eestimaa" lugesid Hedvig Annast, Sandra Kivimurru ja Roos Marleen Ringas, teksti autor Helle Kirsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles