Aasta kaitseliitlane tegi taevast ligikaudu 700 hüpet

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta kaitseliitlane Marko Reisel toetub Lihula häärberi ees museaalsele välihaubitsale, mis on saadud Eesti taasiseseisvumise järel Soome sõpradelt.
Aasta kaitseliitlane Marko Reisel toetub Lihula häärberi ees museaalsele välihaubitsale, mis on saadud Eesti taasiseseisvumise järel Soome sõpradelt. Foto: Mailiis Ollino

Lihula mõisahäärberit turvab kerge välihaubits küljest, kust uks viib Kaitseliidu Lääne maleva Lihula üksikkompanii ruumidesse ja tugeva terekäe ulatab pealik Marko Reisel, aasta kaitseliitlane.

Pealiku töökabinetis ja õppeklassis-konverentsiruumis ei hajuta valged võlvlaed militaarset sisu, disainielemendina on kasutatud laskemoona kesti. Puhkeruumis toetub laud 90millimeetrise tankitõrje kahuri hülssidele, seinavalgustid ja lipuhoidja on tehtud miinipilduja miinisabadest. Madalal häärberi kivimüüri laiusel aknalaual troonib pronkskuju, nimeplaat sellel kinnitab, et 2016. aasta kaitseliitlase rändauhinna seitsmes omanik on Marko Reisel. Väiksem mehike jääb talle, suurem läheb edasi.

“Kui mul oleks võimalus, kui see kuju ei rändaks edasi, jagaksin selle tükkidena meie liikmete vahel, sest nendeta, selle liikmeskonnata ei oleks seda tunnustust,” laiendab veebel Reisel endalt aupaistet sadakonnale vabatahtlikule, kellest koosneb Lihula üksikkompanii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles