Siiri Erala: Eestist lapse pilgu läbi

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Mõtisklemine Eesti üle on kujunenud lõppeva nädala märksõnaks. Milline on Eesti, kas me saame jääda rahule, kuidas ja kuhu edasi – neil teemadel arutlesid nii president, peaminister, ministrid, maavanem kui ka linnapea. Et on laste ja noorte kultuuri aasta, koguti arvamusi koolilasteltki.

Lastele seostub Eesti kõige enam perekonna, kodu ja Eesti lipuga, samuti eesti keele, looduse, sõprade ja kooliga. “Eestis on kõige puhtam õhk ja vesi. See on kõige parem ja ilusam vabariik.” Leidub hulk toredaid seoseid nagu “Eesti on väike, mina olen väike. Eesti on lahke, mina olen lahke. Eesti on töökas, mina olen töökas”.

Kõige erilisemaks peavad lapsed eesti keelt, kodu ja peret, Eesti ilu ja metsarohkust. Eestis elavad toredad, sõbralikud, naljakad, erinevad ja erilised inimesed. Meil on neli aastaaega, aga looduskatastroofe ei esine. Silmapaistvad inimesed on laste arvates Arvo Pärt ja Kelly Sildaru. “Eesti on ainulaadne riik, sest me kasvatasime endale ise süüa ja ehitasime maju” ja “Eestis on öö siis, kui teisel pool maakera on päev”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles