Elukaaslase kallal korduvalt vägivallatsenud mees peab karistuseks kukrut kergendama (3)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Sel nädalal jõustus Pärnu maakohtu kokkuleppemenetluse järel sündinud otsus, mille järgi peab 32-aastane Jüri, kes vägivallatses korduvalt oma elukaaslase kallal, maksma karistusena 952 eurot.

Aasta jooksul peab Jüri tasuma menetluskulude katteks ka 705 eurot.

Kohus tuvastas, et Jüri, keda 2012. aasta alguses karistati kehalise väärkohtlemise ja raske tervisekahjustuse tekitamise eest ettevaatamatusest, lõi 2014. aasta sügisel oma elukaaslast lahtise käega ühel korral näo piirkonda.

2015. aasta augustis haaras Jüri kätega kinni oma elukaaslasel kõri piirkonnast ning kägistas teda. Kui naine üritas korterist väljuda, haaras Jüri tal juustest, tõmbas kannatanu maha ning tiris teda juustest kinni hoides teise tuppa.

Mullu aprillis tõukas Jüri oma elukaaslase korteri välisuksest trepikotta, kus naine kukkus tõukamise tagajärjel vasaku külje ja peaga vastu trepikoja põrandat.

Kuu aega hiljem saatis Jüri elukaaslasele telefoniga sõnumi: «Sa oled surnud. Ma lasen su läbi peksta». Süüdistuse järgi on Jüri ka varem alukaaslast ähvardanud, lubades tal «hambad kurku lüüa» ja küsinud «kas tahad lõuga saada».

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles