Meil on nüüd prussakad!

, 4H Pärnumaa piirkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruaris toimetas noorteühingu Eesti 4H Pärnumaa piirkond usinasti: esitada tuli oma parimad kandidaadid valla noorte tiitlitele.

Tublimad selgusid vallavanemate pidulikel vastuvõttudel. Tõstamaa vallas sai aasta noore tiitli 4H klubi liige Teele Tõnisson ja Tootsi vallas kuulutati aasta nooreks klubi Kärmed Tootsikad liige Renee Balent. Nende tööd oli märgatud juba aastaid ja nüüd oligi õige aeg tunnustada.

Pärnumaa noored kohtusid sel aastal esimest korda Lindi lasteaia-algkooli üritusel "Keep calm and have fun vol. 3", mille korraldasid klubi A-Rühm ja Paikuse Lõvid juhendajatega Tarmo Tõnismann ja Marek Sild. 

Laagris sai hästi palju liikuda, mis vastabki meie põhimõtetele. Näiteks jalgpalli algtõdesid tutvustasid jalgpalliklubi Vaprus treenerid. Ei puudunud muusika ega pillimehed: seekord tutvuti õhtul ansambliga Bermuuda Nurgad. Hommikul kohtuti mõnusa muusiku Jaanus Jantsoniga, kellega koos lauldi nii mõnigi laul.

Veel jaanuari lõpus käisid juhendajad Poolas õppimas sise- ja väliskommunikatsiooni, mis tuli kindlasti kasuks ühingu tööle. Kuna ühingu juhendajad teevad vabatahtlikku tööd, on selline märkamine väga vajalik, et noortega rõõmsalt koos tegutseda.

Tuisukuul said noored esimest korda kokku Pärnu-Jaagupi koolis ja spordikeskuses sõbrapäeva üritusel, mille korraldamisega sai hakkama alles eelmisel aastal moodustatud klubi Squad Kertu Kaljuri eestvedamisel. Playback'i žüriis oli rõõm näha Halinga valla volikogu esimeest Tarvi Tasast, samuti tuttavaid parkuurijaid Sindila klubist. Noorte silmad lõid särama, kui nägid, kui palju toetasid üritust kohalikud ettevõtted. Koju sõites lepiti juba kokku, et üle 13aastased liikmed kohtuvad Talveakadeemial Rakveres.

Pärnumaa piirkond aga harjutab vahepeal hoolega koorilaule, sest suur soov on jõuda suvel 4H kooriga Tallinnasse laulupeole.

Iga klubi tegutseb omal viisil: kes küpsetab, kes meisterdab, kes laulab ja tantsib, aga on kaks klubi, kus kasvatatakse prussakaid. Eelmise aasta detsembris kinkisid Lõpe klubi Dixie liikmed Tootsi klubile kuus Madagaskari prussakat. Nüüdseks on kolm emast ja isast isendit nime saanud. Lapsed toovad tihti lemmikutele porgandit, kapsast, pirni ja õuna, seega on prussakad praeguseks nii suureks kasvanud, et kui väike sõber käe peale tõsta, oskab ta juba vastu sisistada.

Et 4H Pärnumaa piirkond on alati olnud teadmishimuline ja suur teatrisõber, käivadki ettevalmistused sõiduks ERMi ja Vanemuise teatrisse etendusele "Minu järel, seltsimees!", tähistamaks siinse piirkonna ühingu sünnipäeva. Kindlasti võtame sinna kaasa oma maskoti hiir Huberti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles