Silvia Paluoja: Kogukonda hoiavad tavad ehk Metsküla fenomen

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Väike rahvamaja keset küünlakuu tuisku, tuul jooksmas mööda kulunud põrandat, kaminahjus puid limpsav tulekeel ja südamesoojus neis, kes tulid nagu tavaks tähistama riigi iseseisvuspäeva kogukonna korraldatud peoga.

Kui mulle Metsküla algkoolis sellest kombest silmade särades õhinaga räägiti, ei osanud arvatagi, et hajusate ääremaa külade rahvas nii ühte hoiab ja maavanemgi sinna tee leiab. Nüüd on pidu nähtud ajal, mil president kõneles Estonia saalis keelest ja kultuuriruumist, millele harjumusi ja traditsioone lisades saame meile omase kombestiku.

Kogukonna survel alles jäänud algkooli õpilased mängisid pilli, tantsisid, laulsid, etlesid. Lihula valla segarahvatantsurühm Kirivöö täiendas kava ja siis panid mehed üles pika laua, naised viskasid lina peale ja nagu võluväel kraamiti kottidest välja suupisted, muffinitel uhked väikesed omaloomingulised trikoloorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles